Extreme uitvaarten: zo lieten mensen zich begraven

Extreme uitvaarten

Niet iedereen wilt een standaard uitvaart met zelfgekozen muziek, een grafkist en een receptie. Deze mensen kozen voor extreme uitvaarten. De reden hiervoor is vaak simpel: ze hielden zoveel van (iets in) het leven dat ze dit na hun dood wilde eren of meenemen.

Begraven in een Ferrari

Sandra Ilene West was zo’n vrouw. Zij hield zoveel van haar blauwe Ferrari dat ze de auto wilde gebruiken als grafkist. Ze werd op de bestuurdersstoel gezet en begraven in haar Ferrari. In 1977 overleed ze aan een drugsoverdosis, na haar dood werd zij samen met haar geliefde auto overgevlogen naar Texas.

In haar auto werd ze naast haar man begraven. Het graf werd met cement overgegoten. Logischerwijs zodat niemand het graf zou plunderen voor een gratis Ferrari. Voor sommige mensen misschien gek, maar voor Sandra West was haar Ferrari zo’n groot deel van haar leven dat dit haar laatste rustplaats moest worden. En waarom ook niet? Zo gaf ze ook meteen een nieuwe betekenis aan de uitspraak ‘je kan het niet meenemen na je dood’.

Harley Davidson

Een ander voorbeeld van een begrafenis waarbij een motorvoertuig een grote rol speelde, was die fan een groot Harley Davidson-fan. De man werd op zijn motor geplaatst in een glazen grafkist. Hij werd uiteindelijk niet begraven met zijn Harley Davidson, maar bijzonder was het wel.

Extreme uitvaarten

Een andere extreme uitvaart was die van een man die werd opgemaakt als de Kerstman. Een andere man was geen onverdienstelijk boxer en werd in een boksring geplaatst waar vrienden en familie hem zijn laatste eer konden bewijzen. Christoper Rivera Amaro was slechts 23 jaar toen hij werd vermoord. Zijn familie en vrienden vonden dit de mooiste manier om zijn leven te eren. Zo zijn er nog talloze voorbeelden van extreme uitvaarten te vinden. Ze hebben allemaal één doel gemeen: de overleden eren met zijn favoriete bezigheid in het leven.

Extreem dure uitvaarten

Naast extreme uitvaarten heb je ook extreem dure uitvaarten. De allerduurste, naar huidige maatstaven, is die van Alexander de Grote geweest. Omgerekend in de huidige valuta heeft de uitvaart maar liefst vijfhonderd miljoen euro gekost. Niet heel vreemd want hij werd begraven in een gouden grafkist en getransporteerd in een gouden koets aangedreven door zestig paarden. De begrafenis van oud-president Ronald Reagan kostte vierhonderd miljoen dollar. Die van John F. Kenney kostte vreemd genoeg ‘maar’ 15 miljoen dollar.

Hoe nuttig was deze informatie?
2 stem(mers), Gem. score: 5
Vorige artikelVolgende artikel
Ralph van Manen is gespecialiseerd in uitvaartverzekeringen. Hij deelt op dit blog graag zijn kennis en ervaring over uitvaartverzekeringen.